Kan man dampe pinnekjøtt på julebrus? Vi har testet – så du slipper!
- Julebrustest.no

- 19. nov.
- 2 min lesing
Et av de mest uventede spørsmålene vi har stilt oss er: Kan man dampe pinnekjøtt på julebrus?Hvorfor ikke? Dette måtte vi selvfølgelig teste. Resultatet kan du lese mer om videre
🥤 Hvorfor i all verden julebrus?
Pinnekjøtt dampes vanligvis over vann (eller øl), og julebrus inneholder sukker og krydder som kan (?) påvirke smaken. Spørsmålet var: Får vi en spennende søt og julekrydret smak, eller et fullskalakaos i kjelen?
🔥 Slik gjorde vi testen
Vi brukte urøkt pinnekjøtt som var vannet ut i 24 timer
Vi la bjørkepinner i bunnen og brukte Hamar og Lillehammer brun julebrus som dampevann
Vi dampet pinnekjøttet over julebrusen i 3 timer med lokk
etter damping penslet vi kjøttet med mer julebrus og grillet det kort under grillelementet i stekovnen
🧪 Resultatet
Lukt
Det luktet spesielt da dampingen startet, ikke direkte feil – men merkelig. Det ferdige resultatet luktet bare av tradisjonelt og godt pinnekjøtt
Smak
Vi trodde (håpet) vi skulle få en søtsmak med litt karamellpreg og litt «brus-aroma» i bakgrunnen. Der tok vi skammelig feil, vi merket ingen forskjell på å bruke julebrus som å dampe dette med vann. Vi har normalt litt honning på pinnekjøttet før vi griller det kort i ovnen, det gir mye mer sødme enn vi fikk med julebrus.
Pinnekjøttet ble veldig godt, og med et glass julebrus til ble det en bra middag, men det å dampe kjøttet over julebrus er ikke noe vi vil gjøre igjen - og anbefaler ingen andre dette heller! Hvis du gjør det og får mer smak ut av dette enn vi fikk til - gi oss gjerne beskjed og tips!
🎁 Hva vi lærte
Julebrusen satte ikke noe merkbar smak på pinnekjøttet
Pinnekjøtt er best når det får være pinnekjøtt
Vi hadde mer lyst til å drikke julebrusen enn å ha den i kjelen
👉 Vil du ha flere rare tester med julebrus?
Gi oss forslag! Vi tester så lenge det er litt sprøtt, litt gøy og har noe med julebrus å gjøre!


















